Text Widget

Perhatian:
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Semua paparan adalah berdasarkan pengalaman penulis sendiri dan pengguna shaklee.

4 Apr 2013

Menjalani Rawatan di Pusat Rawatan Islam al Hidayah

Assalamualaikum,
Kepada semua pembaca yang masih atau sedang mencuba rawatan untuk berTTC.

Nak dijadikan cerita Allah telah gerakkan hatiku pada Jumaat lepas untuk menghubungi Syifa al Hidayah. Sebelum ni tengok kat TV jer chanel OASIS 106.

 4 tahun lepas saya penah cuba untuk menjalani rawatan kat sini selepas menontonnya. Tetapi masyaAllah que terlalu panjang. Time tu rawatan buat di rumah Hj Lokman kat Sg Pusu Gombak.  Masa tu Hj Lokman buat rawatan secara part time pada waktu malam sahaja. Sebab siang dia kerja lain. Time tu Ashraff Muslim pun belum terjebak lagi. Aku rasa aku taklah sakit kritikal sangat. Aku berpendapat aku patut beri laluan kepada mereka yang lebih kritikal.

Korang boleh jengah laman web Pusat Rawatan Islam Al Hidayah.

1 April haritu hana cuba sms untuk dapatkan tarikh temujanji. Nak dijadikan rezeki ada 20 kekosongan. So immediate kami gerak ke KL pada 30 Mac. Disebabkan kami walk in kena tunggu lama jugak la. Sampai kat Setiawangsa kul10pagi. Estimate no giliran 12.15 tapi kami giliran kami tiba jam 3.45 ptg. Sabau jela. Kenalah bersabar banyak2. Masa tu tak tau boleh semak no giliran online. Terasa sangatlah sengal..

Apa yang korang perlu tahu?

  • 1st time dtg kena dapatkan tarikh temujanji. Kalau org luar KL korang kena hantar wakil untuk dapatkan tarikh temujanji. Boleh juga walk in. Kalau nasib baik ada kekosongan boleh terus dapatkan rawatan. Kalau xde kekosongan kena dptkan tarikh lain.
  • Bila walk in kena tunggu lama jugak. Sebab dahulukan org yg ada temujanji
  • Kalau dah dapat tarikh pulak kena dapatkan no giliran. 1st come 1st serve. Tapi yang bestnye PRIAH ni ada sistem yang sgt canggih & teratur. No Giliran terkini korang boleh tengok secara online. Download app untuk ios dan android.
  • Bawa air mineral 1.5 liter
Kos rawatan
  • Register rm10 per head kalau suami isteri RM20
  • Skali rawatan untuk semua penyakit rm50 seorang kecuali penyakit saka/santau/sihir caj rm80


So total yang kami byr haritu rm220 plus rm50 beli buku rawatan (option)

Nanti saya update pic yang berkaitan dan prescription yang depa bagi.. Kalau nak tanya or share bolehlah hubungi hana.

Ini rawatan alternatif yang hana pilih. Penah pergi o&g tapi tak sanggup nak meneruskan rawatan. Aku ni pemalu sgt2 and sangat2 segan kot. Sbb kbykan pakar o&g kat sini lelaki je. Sebab tu aku pilih cara ni sebab xde body contact. Dan paling penting aku yakin dan percaya dengan mukjizat AlQuran. Kalau korang macam Hana jugak boleh la cuba rawatan di sini..

5 comments:

siti khadijah said...

Blh tlg bg alamat tmpt tu exactly x?

Noezam Mersing said...

sy orag luar k.l.. cmne ek nak booking ntk rawatan?

Noezam Mersing said...

sy orag luar k.l.. cmne ek nak booking ntk rawatan?

Noezam Mersing said...

sy orag luar k.l.. cmne ek nak booking ntk rawatan?

sheikh said...

mmg harga untuk sekali rawatan ke

© Copyright 2014 Reserved to Supplement For Better Life l Design by DayangDeno