Text Widget

Perhatian:
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Semua paparan adalah berdasarkan pengalaman penulis sendiri dan pengguna shaklee.

3 Dec 2012

Teruja Bila Berat Badan Turun

Asslmlmkm..
Sekdar brkongsi pngalaman dgn anda anda anda yg sedang membaca ni..
Alhmdulillah hmpir seminggu i loss 2kg. Itupn dgn berpuasa 3hr brturut2.. Tapi awas ye niat puasa kerana nk kurus phlanye x dpt ye. Yg ni hna dgr dr Tv. Nnti i cari blik sumber sahihnye.

Last nite, chat with my fren Faizal. Dia ni mmg berisi orgnye tapi tinggi. So kira tough la. Kat instagram dia duk upload pic mknan2 yg sedap2 je. Mkn kat luar je madang. So i notice one thing dia dah kurus. Nnti i update pic dia.

Melihat keadaan dia hana pun teruja. Berchating pjglah kami mlm td sambil mengorek2 tips dari dia.


Pesanan dia,

1. Jangan berlapar
2. Jgn amik mknan berkuah coz tkut garam trsembunyi.
3. Kurgkn pngmbilan garam. Msk kt rmh lbih bgus kita leh cntrol.
4. Gemuk akibat garam sukar untuk diturunkn

Kalau nk tau apa yg dia amalkn tngu sehingga next entry..
Mari bersolat subuh n berdoa smoga urusan kita dipermudahkn..
Cheers..
Hana Sy8

2 comments:

Sop said...

nice sharing...

Cik Yaya said...

bpuasa semata untuk turunkan berat bdn mmg bukn niat yg baik..xelok diamalkan..huhu
yaya time buln pose tu xde pon turun berat..langsung xde! tapi bila 3-4hari je puasa, turun plak berat..hehe..tapi mmg xmkn nasi la..dan amat takut dgn makan bgoreng skrng..lau makan pon amik dlm kuantiti sikit.. =)

© Copyright 2014 Reserved to Supplement For Better Life l Design by DayangDeno