Text Widget

Perhatian:
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Semua paparan adalah berdasarkan pengalaman penulis sendiri dan pengguna shaklee.

28 May 2015

Bagaimana persiapan kita?



The moment i saw this, my first thought was -it's not cheap to die nowadays 


Not sure whether this is standard rate, cheap or expensive ...but even when you pass away, you need money! Haha
Boohoo to those saying duit tak boleh bawak masuk kubur ...ni nak masuk kubur kena spend sikit dulu yer😛

Lately, so many news of dear friends who died young. Always, benda ni mengingatkan kita, MATI ITU PASTI. Bila2 je boleh jadi.

Of late, i jumpa ramai young adults yg tak ada savings pun, tiap2 bulan negatif cashflow tapi tak buat apa2 tindakan pun nak earn extra.

Jaga-jaga, why not we slap ourselves in the face and just admit that we need the EXTRA MONEY. The least we can do is tak menyusahkan family bila kita mati.

Semoga kita mati dalam pengakhiran yang baik - setelah dapat langsaikan semua hutang, buat savings secukupnya untuk keluarga.

=============

Terima kasih ismalina utk perkongsian ini. Ye mati itu pasti..



5 comments:

nohas said...

sekarang ni tak murah..package lengkap + kubur..ada yg mencecah RM1,000..

Cetusan Minda said...

pandai2lah org yg masih hidup gunakan harta yg kita tingglkan utk urus semuanya ...

paridah said...

kalau dikampung ada khairat kematian yg uruskan semua ni tapi perlu ada persediaan kewangan juga.

iryanty ahamad said...

sebab tu perlunya akhirat kematian

hainom OKje said...

Betul tu Hana.....bukan murah nak mati tu weyh...
Apa pun moga Allah permudahkan....huhu

© Copyright 2014 Reserved to Supplement For Better Life l Design by DayangDeno