Text Widget

Perhatian:
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Semua paparan adalah berdasarkan pengalaman penulis sendiri dan pengguna shaklee.

19 Jun 2015

Fungsi Biofalvonoids dalam Vitamin C


Sustain Release Vitamin C Plus Shaklee mengandungi BIOFLAVONOIDS. Kalau ambil vitamin C wajib ada bioflavonoids. Kenapa Hana kata wajib sebab ia salah satu faktor pengambilan vitamin C menjadi lebih berkesan. Sila semak jika korang amik vitamin C selain shaklee.


APA ITU BIOFLAVANOID

Bioflavonoids merangkumi sekumpulan besar nutrien dengan aktiviti antioksidan. Bioflavonoids sitrus, yang merupakan sebahagian daripada kumpulan nutrien yang berasal dari kulit dan pulpa produk sitrus. Bioflavonoids sitrus bertin
dak secara sinergistik dengan vitamin C. Setiap bahan meningkatkan tindakan yang lain. 


Bioflavonoids sitrus diperlukan oleh vitamin C untuk digunakan dengan berkesan oleh badan. Ia juga meningkatkan keberkesanan vitamin C dengan melambatkan kerosakan.

FUNGSI BIOFLAVANOID

Bioflavonoids bertindak bersama vitamin c untuk :
1. melindungi dan mengekalkan struktur salur kapilari darah
2. mempunyai kesan antibakteria
3. menggalakkan peredaran darah
4. merangsang pengeluaran hempedu
5. mengekalkan tahap kolesterol darah yang lebih rendah
6. merawat dan mencegah katarak
7. bertindak sebagai antihistamin
8. mempunyai ciri-ciri anti-radang
9. mengurangkan gejala herpes mulut

Bioflavonoids juga berfungsi sebagai antioksidan dalam tumbuh-tumbuhan. Cuba kita lihat, tumbuh-tumbuhan yang terdedah kepada cahaya matahari sepanjang hari, menerima dos cahaya ultraungu (UV) yg tinggi kan? Bioflavonoids membantu melindungi tumbuhan daripada sinaran UV yang berbahaya dan meneutralkan radikal bebas molekul tidak stabil dengan elektron berpasangan yang mereka keluarkan.

Dan apa yang BEST nya tu, kesan antioksidan bioflavonoids yg sama macam ni jugak berlaku pada manusia yg mengambilnya.

BAHAN MAKANAN YG MENGANDUNGI BIOFLAVANOID 

Bioflavonoid banyak terdapat pada bahan putih tepat di bawah kulit buah citrus. Bioflavonoid juga terdapat dalam lada, anggur, kayu pinus, bawang-bawangan, berry, teh hijau, sorgum, apricot, kedelai, tomato, brokoli, seledri, paprika, buncis, delima, jeruk nipis, jeruk lemon, anggur, epal, pear, strawberi dan lain-lain.

BAHAN YANG MENGURANGKAN KADAR BIOFLAVANOID DALAM TUBUH
Beberapa bahan dapat menghilangkan bioflavonoid dari tubuh. Salah satunya yang paling buruk adalah asap rokok dan banyak minum alkohol. Aspirin dan ubat-ubatan penghilang rasa sakit juga dapat membuang bioflavonoid dari tubuh. Demikian pula dengan antibiotik dan cortisone.KESIMPULAN

Jika anda mengamalkan Sustain Release Vitamin C Plus Shaklee, anda dapat fully utilised vitamin c yang diambil. Tidak rugi anda dapatkan vitamin c ini. Ada teknologi sustain release dan bioflavanoids lagi. Mana nak dapat 2 benda penting ini dalam satu botol. 

Yang lebih penting tanpa harga promosi pun dah kira murah dengan promosi lagi lah murah. Nak lebih murah jadi ahli dan dapat percuma vitalea sebotol.

Tawaran sah sehingga 30 Jun 2015  manakala Vitalea percuma sah sehingga Oktober 2015.


No comments:

© Copyright 2014 Reserved to Supplement For Better Life l Design by DayangDeno