Text Widget

Perhatian:
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Semua paparan adalah berdasarkan pengalaman penulis sendiri dan pengguna shaklee.

2 Dec 2012

Panduan memilih collagen

Apakah collagen??

Kolagen adalah sejenis protein. Secara semuala jadi ianya ada lah fiber, ia menghubungkan dan menyokong tisu badan lain, seperti kulit, tulang, tendon, otot, dan tulang rawan. Ia juga menyokong organ-organ dalaman dan terdapat juga pada gigi. Terdapat lebih daripada 25 jenis collagens yang secara semulajadi berlaku dalam badan.

Bagaimana nak memilih collagen??


Mmg diakui kini terdapat banyak collagen di pasaran. Collagen bagaimanakah yg harus korang pilih?? Moga panduan di bawah ni membantu korang membuat pilihan..8 panduan memilih kolagen yg baik.


  1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan
  2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.
  3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.
  4. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan
  5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri
  6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)
  7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.
  8. Last but not least, pastikan ia selamat dan tidak bertoxin
Pasni korang pilih la kolagen yg sesuai utk korang. Yg penting tgk la testimoni camne..huhu

best wishes,


sumber;[mama cery]

No comments:

© Copyright 2014 Reserved to Supplement For Better Life l Design by DayangDeno