Text Widget

Perhatian:
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Semua paparan adalah berdasarkan pengalaman penulis sendiri dan pengguna shaklee.

22 Dec 2014

SLE bukan Penghalang


Assalamualaikum,

Lama sungguh tak update blog. rasa bersawang dah. Hana terpaksa off segala aktiviti kerana fokus nak siapkan assignment dan kena submit last week. Alhamdulillah dah selesai tinggal lagi  3 tugasan kena hantar tahun hadapan. 

So berjimba sekejap.. Nanti kalut balik nak siapkan bila dah dekat due date.
Anyway Hana nak berkongsi pengalaman  dan testimoni sendiri.

Bagi yang tidak mengetahui, Hana disahkan SLE semenjak 2008 lagi. Since 2010 baru keadaan reda dan doktor baru bagi keizinan untuk ambil supplement. Tu pun doktor tak bagi ambil herba ataupun jamu.

So sejak 2012 bulan September, Hana consume shaklee dengan ambil b kompleks dan omega (minyak ikan). 2013 sehingga sekarang Hana mula ambil vivix, collagen, vitamin c dan omega secara konsisten.

Alhamdulillah kesihatan semakin baik. Dan dah lama SLE tidak menjengah. harap ianya kekal begitu sehingga akhir hayat.

Prednosolone (steroid) antara ubat wajib yang pesakit SLE kena ambil. Kesannya sangat banyak. Antaranya muka jadi bulat, berat bertambah, tulang reput dll. Itu muka Hana jadi bulat semacam. Kalau kwan-kawan jumpa memang tak kenal la.

Boleh baca kisah SLE Hana disini.

Kiri Julai 2010 kanan Sept 2009

Dulu memang Hana tak sanggup nak ambil gambar. Ini pun gambar di ambil oleh kawan masa majlis persaraan bos. Itu antara kesan ketara steroid. Hana on sehingg 60mg sehari bersamaan 12 biji.



Sebelum 2012 Selepas gambar terkini 2014
Alhamdulillah syukur sangat SLE dah tak aktif tapi Hana masih continue checkup setiap 6 bulan sekali.



Sah sehingga 31.12.2014

Sebab Hana detect SLE sebab Sendi, maka memang Hana ambil collagen untuk cover sendi dan skin rashes juga.

Kalau ada yang nak cuba boleh roger Hana macam biasa.


Hana Syed
Independent Shaklee Distributor
Shaklee ID: 852746
Contact: 012 649 3489

4 comments:

Julia Johari said...

Hana...semoga segera sembuh ye...keep it up

Khai♥Rin : anies said...

kenalan blogger mengidap SLE. dia ambil shaklee...moga2 ada penyembuhan...

Hana Syed said...

thank you sis

Hana Syed said...

inshaAllah

© Copyright 2014 Reserved to Supplement For Better Life l Design by DayangDeno